FONTOS - Kötelező biztosítás és forgalomból kivonás esete!

piclabel
Sziasztok!

Aki felújítás vagy bármi más okból ideiglenesen kivonja a forgalomból a kocsiját, azzal az alábbi fontos tapasztalatot szeretném megosztani:

Az okmányirodában az ideiglenes kivonás fél évre szól, félévente ezt újra meg kell tenni. Ha már egy - másfél éve ki van vonva a forgalomból az autód, akkor a biztosító érdekmúlással megszünteti a szerződésed, az addig elért bonus fokozatodról pedig kiállít egy igazolást.
Ezután te már lustaságból nem fogod kivonatni az autót félévente a forgalomból, mivel macera az okmányirodában, fizetni is kell és kötelező biztosítást sem kérnek tőled, mivel nincs élő szerződésed, ergo nyugodtan ülsz a fenekeden és dolgozgatsz a kocsin.
Telik múlik az idő, kész a kocsi, mész biztosítást kötni, hogy utána mehessél vizsgáztatni a kocsidat és boldogan autókázhass.
Kész a szerződés, él a biztosítás, még mindig nem gyanítasz semmit.
Jön a biztosítótól az első negyedéves csekk, és hopp, van mellette még egy 256.000ft-os tétel, amit a következő miatt kell fizetned:
A fél év ideiglenes kivonás lejárta után az autód automatikusan újra forgalomba helyeződik és ha a biztosításodat nem kötöd meg újra, akkor erre az időszakra a MABISZ napi többszáz forintos fedezetlenségi díjat kezd el felhalmozni a neveden.
Nem ártott volna, ha valamilyen formában értesülsz erről (levél, fax, postagalamb, ne adj' isten e-mail, vagy telefon), hiszen akkor értelemszerűen azonnal mész az okmányirodába újra kivonatni fél évre a kocsit és újra meg újra, ugyanis nem közlekedsz az autóval, nem okozol kárt, így tudtodon kívül (!!!!) tök fölöslegesen fizeted a fedezetlenségi díj nevű sápot.
Na most akkor gyorsan kapj elő a bal mellényzsebedből két kilót és fuss a postára, mivel "A jogszabály nem ad lehetőséget sem a fedezetlenségi díj elengedésére, sem a részletfizetés engedélyezésére."

Megértem a fedezetlenségi díj létjogosultságát, nem is akarok ezzel vitatkozni, akik szándékosan nem fizetnek kötelezőt, azok legyenek megbüntetve ezzel a tétellel. De ez a pallos lesújt azokra a tudatlan parasztokra is mint te, aki nem is hallottál még erről az egészről és nem azért nem fizettél biztosítást mert egy sunyi tróger vagy, vagy mert nincs rá pénzed, hanem egyszerűen fel sem merült benned, hogy a lejárt műszakis, darabokra szedett kocsiddal is épp fizetéskötelezett vagy.

Szóljon ez az írás tanulságul mindazoknak, akik valóban ártatlanok és saját tudatlanságuk miatt kell kifizetniük autójuk értékét egy olyan szervezet részére, aki valóban hatékonyan, ámde igen csendesen, minden értesítés és figyelmeztetés nélkül működik a háttérben. Meg persze azoknak is, akik épp készülnek beleesni ugyanebbe a gödörbe...
És még mindig csodálkoznak azon, hogy kis hazánkból miért akarnak tömegesen elvándorolni, miért használnak szlovák, vagy román rendszámot, lassan kéntelenek leszünk felfedezni a szlovák biztosítást is, ez a helyzet tarthatatlan.... Esbé elbeszéléséből mikor kiderül hogy pl dél afrikában nincs kötelező biztosítás, mert ami kárt okozok az a te sarad. Undorító ez az adminisztratív lehúzás ami ebben az országban megy....
És mostantól a fedezetlenségi díj is baleseti adó köteles.
Még 1-2 gondolat:
Én is hasonlóképpen jártam! Annyi különbséggel, h én folyamatosan hosszabítgattam a kivonást! Ez 5 éven keresztül ment!
Ami azért furcsa:
- h mennyire szarik rád a mucika aki intézi a papírjaidat, de h szólt volna, h ha 2 évnél tovább hosszabítasz akkor ugrik a bónuszod- ezt sehol nem közölték, uh ugrott a B10
-a másik, h hiába volt a folyamatos kivonás, hiába mentem be személyesen kötni új biztosítást a biztosítóhoz! Még viccelődtem is új biztosítás kötésnél a kiscsajjal, h ugye nem fogok 2 héttel késöbb kapni 1 fél millás csekket- nevettünk rajta! Persze nem látszott a rendszerükben a kocsi- hiába voltak összekötve az okmány irodával
- két héttel késöbb már nem nevettem
- megjött nekem is a + befizetendő- sírtam a röhögéstől, nekem ha jól emlékszem 1.3milla volt a hátralékom, majd feltöltöm nektek- bíztatás képp
-uh bekocogtam ismét a mucikához a biztosítóhoz lobogtatva a forgalmimat, meg az átutalásokat-csekkeket a forgalomból kivonásról! Így nagynehezen méltányossági alapon elengedték a "hátralékomat"
-ÉS H MENNYIRE NEM MŰKÖDIK EZ A KORMÁNYABLAKOS KÖSSÜNK ÖSSZE MINDEN HIVATALT!!! arra az én példám tökéletes! Kíváncsi is voltam, megmondom miért! Ha jól emlékszem v a 2. v a 3. kivonásnál a Veresegyházni ügyintéző mucika a fél éves azaz a 6 hónapos kivonatás nála 7 hónapig tartott! A forgalmimban dátumozva pecsételve 7 hónapre adták a 6 hónapot! Nekem is csak a következő dátum megjelenésekor a sorban állás közbe tűnt föl! Uh, ha annyira jól működne ez a kormányablakos "faszság", akkor talán ezt 1 hónap kölünbözötet ki kellett volna fizessem! Talán
na ez is kircsi!
WWW.HPRELUDE.HU ©2008 e-mail: hprelude@hprelude.hu *** Honda, the Honda logo and The Power of Dreams are trademarks of Honda Motor Inc.